Начало - Блог - Кухненският остров – плюс или минус за кухнята ви

Кухненският остров – плюс или минус за кухнята ви

Кухненският остров

Кухненският остров е ефективното решение за кухни, които са с по-голяма площ и ви осигурява допълнително място за съхранение на кухненските пособия. Освен това добавят стил и изисканост на кухнята.

Доста разговори се водят обаче дали плюсовете или минусите от притежание на кухненски остров са повече. Някои изтъкват ползата им от страна на повече място за съхранение, други са на мнение, че заемат излишно място. А ние сме по средата, затова и решихме да изброим няколко плюса и минуса, за да решите сами за себе си.

Плюсове:

– Можете да съберете голяма част от тенджерите, чиниите и още голяма част принадлежности в шкафовете на острова, като по този начин ще освободите много място за съхранение в основните шкафове и няма да се чудите кое къде да поставите.

– Островът е много удобен при подготовка и приготвяне на храната – плотовете са по-големи и ако сте хаотичен готвач ще можете да поставяте много неща, които иначе ще сте поставили едно върху друго.

– Височината на острова може да е съобразена с Вашата собствена височина, за да може всичко да е по-удобно, разбира се, ако изберете да търсите кухни по поръчка, а не поръчате първият остров, който видите онлайн.

– Ако помещението на кухнята Ви е голямо, то островът опредено ще ви помогне да внесете уют и да не изглежда сякаш можете да се гоните в него.

– Ако вградите мивката в кухненския остров, то готвенето и използването на кухнята като цяло определено ще бъде много по-лесно и ще Ви достави удоволствие.

– Ако любимото ви място е кухнята, то на плота ще можете не само да готвите, но и да правите един куп други неща или децата ви да си подготвят домашните, докато вие сте заети с други домакински задължения.

Минуси:

– Ако кухнята ви е малка, то един остров може драстично да намали пространството Ви, затова преди да го вземете на своя глава, по-добре се консултирайте със специалисти, които знаят кое е по-добре да имате или не;

– Ако островът е разположен на неправилно място в кухнята, има голяма възможност да ви пречи докато просто преминавате през кухнята.

– Имате повече пространство за чистене. Малко хора са фенове на чистенето, а още повече повърхности са си допълнително загубено време за правене на нещо друго.

Това са някои от плюсовете и минусите да имате кухненски остров вкъщи. Ваш ред е да избирате!

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*