Начало - Блог - Как да изберем ресторант за сватба?

Как да изберем ресторант за сватба?

Сватбата е емоционално обвързващо събитие, което остава в съзнанието на младоженците цял живот. Но за да бъде празненството наистина забележително е необходимо да организирате всичко много внимателно. Един от най – важните елементи на това събитие винаги е бил ресторантът. Сами разбирате, че това е мястото, на което ще протече по – голямата част от сватбата и затова е необходимо то да бъде съобразено с доста неща. Какви са те ще разберете в редовете по – долу. За всички вас организиращи такова събитие сме подбрали важни съвети, които със сигурност ще ви бъдат от полза.

сватба

 

Критерий 1 – Съвместимост на стила

Всички които се опитват да изберат ресторант сватба трябва да са наясно, че е недопустимо смесването на стилове. Под смесване на стилове имаме предвид следното: ако сватбата ви е в европейски стил, то и ресторантът трябва да бъде в същия, а не в ориенталски например. Предпазете се навреме от кича, който може да съсипе цялото събитие.

Критерий 2 – Сезон

Съобразете сезона и броя на гостите, за да се насладите на цялото събитие. През по – топлите месеци търсете ресторант с голяма градина или такъв с голяма тераса. През зимата тази екстра няма да ви бъде необходима. През студения сезон търсете вътрешен уют и широко пространство.

Критерий 3 – Кухня

Колкото и да не ви се вярва всичко, което се поднася на масата също трябва да бъде съобразено със сезона. През топлите месеци е уместно да заложите на лека храна като морски деликатеси, а през студените месеци по – тежката храна няма да пречи. Разберете избрания ресторант може ли да подготви меню подбрано от вас самите, ако е така всичко ще бъде наред.

Критерий 4 – Препоръки

Колкото и перфектно да ви се струва всичко около избрания от вас ресторант ще бъде добре да потърсите и второ мнение. Постарайте се да откриете предишни клиенти на ресторанта, които са го наемали за сватба и разберете дали всичко е било наред по време на цялото събитие. Обслужването трябва да бъде на ниво, все пак плащате точно за това.

Критерий 5 – Практическа част

Практическата част е тази, която все повече младоженци пропускат, и точно поради тази причина се налагат и промени в местоположението на сватбата в последния момент. Практическата част включва проверка за паркинг към ресторанта, лесен достъп до самото заведение за всички гости.

Това са основните критерии, които ще ви помогнат да направите един информиран и надяваме се правилен избор, който ще превърне сватбеното тържество незабравим миг, не само за вас, а и за всички присъстващи.

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*