Начало - Блог - Няколко начина да похапваме вкусно и да спестим от парите за пазаруване

Няколко начина да похапваме вкусно и да спестим от парите за пазаруване

В съзнанието на българина често битува наложеният от кинофилмите образ на американския среден гражданин, който се връща у дома с половин багажник храна. Защо ли те вкарват толкова много пари в храна, не е ли по-изгодно да се ходи всеки ден до магазина и да си купуваме това, което ни се яде? Истината е някъде другаде, обаче.

вкусно-и-пестеливо

В модерното ежедневие ние често нямаме времето, което са имали родителите ни –да отделят няколко часа дневно, за да обиколят магазините и да похапнат вкусно след това. Възможните решения за това в съвремието са:

  • Да напазарувате един път седмично от супермаркета, като заредите всичко, което ще ви трябва. Не си мислете, че това е лесно, стига да имате парите за това. За да можете добре да пазарувате, вие трябва да се ръководите от списък на наличностите, липсите и очаквания разход – да, вие се превръщате в един добър склададжия, който успява да запаси всичко за дома за няколко часа. Изкуство е да заредите точно толкова кисело мляко, колкото ще ви трябва, без презапасяване или липси. Пазарувайки в големи количества, вие не само спестявате пари, но пестите и време…най-ценният ви актив, който можете да използвате за почивка или за срещи с приятели. Учите се и да бъдете разумен купувач, който не си позволява да изхвърля храна, която е излязла от годност – нужно е да бъдете особено наблюдателен, когато проверявате сроковете на годност, начините на съхранение.
  • Веднъж върнали се у дома, можете да подредите всичко в удобния домашен хладилник. Не е лоша идея да подберете по-голям уред, с повече функции. Можете да вземете бърз кредит онлайн и да се обзаведете с удобен хладилник, който може да побере и да съхрани правилно всичко. Не допускайте хаос в склада ви, няма да учудите никого, ако успеете да съставите и каталог на съдържанието, със съответната годност. Много добър начин да управлявате своето хранително богатство.
  • Веднъж събрали всичко в хладилника, превърнете готвенето в ритуал, който да ви помогне да отпуснете след работния ден. Съвсем не говоря за пържените яйца, които бъркате, докато говорите с шефа. Забравете за всички примамливо бързи готови храни, които твърдят, че ви спестяват време, а ви тъпчат с поредните измислици, които трябва да са вкусни. Не залагайте на количеството, а на качеството. Гответе с любов и за хората от семейството, изненадайте ги с нещо интересно. Споделената с друг храна има много по-добър вкус за всички. Не се оправдавайте, че сте лош готвач, практиката учи.
    Следвайки тези три прости правила, вие можете не само да спестите пари, а и да спечелите време, което да прекарате в приятна и отпускаща атмосфера, сред приятели и роднини. Сделката е добра, нали?

http://burzi-krediti.com/

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*