Начало - Блог - Видове материали, използвани при кухни от масив

Видове материали, използвани при кухни от масив

Онези от вас, които разполагат с кухни от масив, безспорно биха могли да се съгласят, че едва ли има по-подходящ и качествен материал, който да участва в изграждането на вашата мебел.

Всяко домакиство ежедневно използва своята кухня – ето защо е от съществено значение тя да бъде, от една страна, здрава, за да устои на всекидневната употреба, а също и красива и стилна, за да носи удоволствие на присъстващите в помещението. Ако сте се насочили към изработката на кухня по поръчка и обмисляте да заложите именно на дървения материал като основен за направата на вашата бъдеща кухня, то сте на правилното място.

В днешната статия ще разгледаме най-често употребяваните дървени материали, които изграждат кухни от масив.

Орех

Орехът е изключително често използван и предпочитан дървен масив, що се отнася до изграждането на кухни. Отличава се с богато разнообразие на цветове според типа дървесина – срещаме разновидности на ореха от бял цвят до тъмнокафяв. Друга негова отличителна черта е наличието на ясно диференцирани дървесни шарки, правещи плоскостите изключително красиви. Ореховият материал е доста твърд и устойчив, което го прави и така силно търсен при производството на мебели.

Махагон

Въпреки че се среща най-често в своята червеникаво-кафява разновидност, махагонът би могъл да се види и в бледорозови нюанси. Шарките му са относително прави и сякаш сливащи се с общия фон на дървото. Мебелите от махагон излъчват подчертан аристократизъм – ето защо са предпочитани при направата на класически и ретро дизайни в обзавеждането. 

Дъб

Цветът при дъба варира от светлокафяво до розово-червеникаво. Шарките при него често са криволичещи, създаващи красиви и визуални украски по повърхността. 

Череша

Отличителните цветове по черешата започват от розово-кафяво и потъмняват до тъмночервено. Черешовите шарки са прави – на пръв поглед дървото наподобява махагоновото. 

Бамбук

Бамбукът е на особена почит при онези домакинства, които имат подчертан афинитет към здравословния и природосъобразен начин на живот. Цветът му е основно светъл, като в редки случаи се срещат и червеникаво-кафяви оттенъци. 

Бор

Онези от вас, които имат предпочитания и харесване към светлите мебели, откриват именно в лицето на бора своя най-добър избор за мебелите в дома си. Боровата дървесина е светла – цветовете при нея варират от бяло до светлокафяво. Срещат се жълтеникави или червеникави резки по повърхността на дървото, което го прави особено красиво и впечатляващо.

Това са някои от най-често използваните материали, що се отнася до изграждането на кухни от масив. Дървото внася уют, топлина и мекота във всеки дом – не случайно домошарите и, изобщо, хората, които се наслаждават на времето, прекарано у дома, залагат на дървени мебели. Освен много устойчиви, те създават и една неповторима атмосфера на спокойствие. Безспорно няма да сгрешите, ако заложите на кухни от масив. Единственото, което ви остава, е да решите кой дървен материал е най-подходящ за вашия вкус и да започнете да творите. 

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*